Pričevanja

Filiae Immaculatam Ad Testandam

Hčere, ki pričajo za Marijo

Temen videz
Fiat 90

Resnični stik

Maja

kisspng-wi-fi-vector-graphics-love-royalty-free-clip-art-love-wifi-png-avatan-plus-5be445553d4ab0.0305683415416866132511.png

V svojem življenju sem čutila, kako se vedno vrtim okrog enih tem in jih ne razrešim, pogrešala pa sem resnični mir in povezanost z Bogom, saj sem včasih čutila kaj je božja volja zame in če sem na pravem mestu. Zadnje čase pa ne. Nato mi je nekega popoldneva, seveda ob pravem času, kot vse v življenju, prijateljica povedala za fiat in kako so vse njene sestre vključene. To je bilo to, kar sem iskala. Sestrstvo, povezanost, pomoč, vzpodbudo in navodila, kako priti spet v stik s seboj, več molitve, zavedanja, časa zase, za Boga.

Na začetku je bilo težko. Sploh s sladkarijami in odpoved romantičnim komedijam, oboje je zame kot obliž na rane dneva. Nadomestila sem ju s sadjem in slavilnimi molitvami. Odpoved socialnim omrežjem pa je bila presenetljivo odrešujoča in osvežilna, saj sem ugotovila, da so to zares nesocialna omrezja. Bolj namenjena voyerstvu, opazovanju drugih, kaj počno. Resnični stik pa umanjka, zaradi česar dejansko manjkrat tega človeka res pokličeš, kontaktiraš v živo. Tako je vse hladno in tudi mladi, ki so priklopljeni 24/7 so podhranjeni resničnega stika, ljubezni.

Čez čas pa sem ugotavljala, da imam res veliko več časa. Časa za moje drage, moža, oba otroka, čas da sem z Bogom, večkrat pri maši. Večkrat sem tudi poklicala starejše sorodnike, ki sploh potrebujejo naš stik in toplo pozornost v tem času. In prišel je mir, resnična povezanost z resničnimi prijatelji, ne le virtualnimi. Ugotovitev kaj in kdo je res pomemben v mojem življenju in da sem na pravem mestu, čeprav se v življenju počutim večkrat kot v čakalnici. Moram tudi omenit, da sem kljub bližini hladilnika in dejstvu, da med karanteno veliko več pečemo, dejansko shujšala 4 kile ;)

Z vmesnim predahom par dni,sem ugotovila, da pogrešam in potrebujem rutino vsakodnevnega jutranjega rožnega venca, ki ga zmolim še v postelji in prej ne vstanem, da potrebujem motivacijo za odpoved sladkarijam, zdravo življenje blizu Bogu, sebi in sem se odločila za 2.krog Fiat posta. Gremo še z večjim veseljem do Velike noči! Z motivacijo, da vsako odpoved darujem za boljše odnose, za mir v srcu in božjo bližino.

Nazaj